Een stukje geschiedenis van PRADA

Het merk ‘Prada‘ is opgericht in Milaan in 1913, door Mario Prada. Zijn lederwaren winkel verhandeld gestaag tot de jaren 1970, toen zijn kleindochter, Miuccia Prada overnam. Zij was de revolutie van het merk, met behulp van haar achtergrond in de politieke wetenschappen wist ze nieuwe invloeden in de esthetiek te brengen. Ze begon met rugzakken en tassen, gevolgd door een ready to wear kledinglijn te brengen in 1987. In 1999 kwam de introductie van de eerste luxe eyewear collectie.

Prada‘ is sindsdien een multinational geworden in de belangrijkste markt voor luxe goederen. De abstracte invloeden gebruikt in elke collectie zorgen ervoor dat ze trendy en stijlvol blijven. De eyewear lijn combineert componenten van de handtassen, evenals vormen en details uit de kleding lijn. Ze produceren ook een sport-assortiment met meer praktische wrap around stijlen.